Verslag van de groentjes
Door: Yvette, Elsbeth & Berdien
Blijf op de hoogte en volg Manege
30 Augustus 2019 | Moldavië, Crasnoarmeiscoe
Vanochtend begon de dag met een lekker ontbijtje waarbij we onder andere voor het merendeel van de groep de welbekende havermoutpap voorgeschoteld kregen.
Vervolgens zijn we een kijkje gaan nemen bij de bouwplaats. Daar is ten opzichte van vorig jaar een hoop veranderd en we hebben zelfs de eerste verdieping kunnen betreden. De weg naar de bouwplaats was voor ons als groentjes indrukwekkend met de mooie Moldavische achtergrond, de gebrekkige wegen en de voor de andere groepsgenoten bekende dorpelingen die soms wel wat leken op vertrouwde Hartenhoeve bewoners. Zo wordt er 1 iemand hier liefkozend Johnie genoemd.
Op de bouwplaats waren we verrast door het verschil in veiligheidsstandaarden ten opzichte van Nederland en het geringe beschikbare gereedschap. Extra knap dat ze hier zo hun best doen een mooi Daycare center te bouwen. Mooi voor ons om te zien waar de afgelopen jaren door de Hartenhoeve hard aan is gewerkt en aan bijgedragen!
Morgen gaan we voor het eerst de kinderen ontmoeten en daar kijken we erg naar uit. We hebben er al veel over gehoord door de rest van de groep en morgen gaan we ze eindelijk met eigen ogen zien en meemaken.
‘s Avonds kregen we heerlijk eten voorgeschoteld, net zoals bij alle voorafgaande maaltijden. Bijzonder hoe lief, open en warm we hier ontvangen worden.
Heel blij dat we dit Moldavië avontuur voor de eerste keer mogen meemaken met een mooie groep mensen! Fijne avond en tot morgen, liefs uit Moldavië. Bedankt voor jullie reacties, erg leuk en hartverwarmend om te lezen dat er zo met ons wordt mee geleefd!
30 Augustus 2019 - 19:17
Jordy Van Schaik :
Jaja overal te wereld wonen hartenhoeve bewoners hahaha. Moet je maar is aan johnie vragen of tie trompet voor je wilt spelen hoop dat jullie vooral verbinding maken met elkaar dat is soms belangrijker en mooier dan keihard werken en ja ik kan het weten ik volg jullie veel plezier
Mvg Jordy -
30 Augustus 2019 - 19:35
Irma Van Der Veen Vermeulen:
Heel veel plezier en succes met elkaar in Moldavië... -
30 Augustus 2019 - 19:37
Irma Van Der Veen Vermeulen:
Heel veel plezier met elkaar in Moldavië, Geniet ook met elkaar. Prachtig project en super gaaf om te zien met eigen ogen hoe het project vorderd..Have Fun kanjers... -
30 Augustus 2019 - 19:38
Karin Immens :
Fijn dat het slapen en eten al goed is, daar haal je alle kracht uit.
Maar in Nederland weten we nog niets over het gummetje van Yvette.
Was het toevallig kneedgum, wat als een kneed bom is aangemerkt -
30 Augustus 2019 - 19:50
Robert Wittebol :
Mooi om te horen dat zo goed gaat daar en zet hem op jongens en meiden en ga er voor en na een week hebben mooi uitzicht dat drie jaren hebben goed gewerkt heb daar gr Robert -
30 Augustus 2019 - 20:09
Regina:
wat een mooi verhaal en inderdaad het eten is heerlijk ik snap dat jullie er naar uitkijken om de kinderen te zien die erg bijzonder zijn elk kind heeft zen eigen verhaal.
veel plezier en succes met morgen.
xxx regina -
30 Augustus 2019 - 20:28
Joost En Jolijn (en Yaël Die Niet Wil Slapen):
Ha lieve mensen in Moldavië,
Wat leuk om te lezen dat er niets is veranderd, behalve het dagcentrum. Welkom 200 jaar terug in de tijd. Indrukwekkend hè? Wij zijn wel benieuwd hoe het toilet nu is. Vorig jaar was die aan t eind tot de rand..... ahum... laat maar. 7 weken zwanger van Yaël kon ik (Jolijn) toen de havermout pap in de ochtend al niet verdragen, laat staan t toilet! Maar eigenlijk mag ik niet klagen, want voor de mensen daar (ook de zwangere vrouwen) is dit het leven.
Groet de kinderen namens ons! En geef hen de mooiste dagen van het jaar. Dat verdienen ze! En als ze soms wat ruig of hardhandig doen, bedenk dan dat ook dat bij hun leven hoort.
We hopen dat jullie nu met chips, fruit en koekjes bij het kampvuur zitten na te praten. Slaap lekker straks!
Liefs van ons -
30 Augustus 2019 - 20:44
Antoinet:
Wat een mooi verhaal weer jullie gaan zekkers liefe kinderen ziien
Die dit alle maal ver dienen ik ben een trotse moeder
Die zo trots is op jullie en op connie
Nou fijne avond knuff van an -
30 Augustus 2019 - 21:14
Lianne En Dimitri:
Lieve allemaal, we missen jullie heel erg het is hier heel stil zonder jullie.Volgens Dimitri is het lekker rustig. Hij mist Yvette heel erg en gaat over Yvette dromen. Hij heeft in het hooi gelegen vanavond en Sophie nat gespoten en zij hem. Zij had veel kouder water zegt
hij. Ukkie ligt nu op Dimitri zijn bed
groetjes van Dimitri, Naomi, iris en Kimberly.
We zijn heel trots op jullie dat jullie daar zo goed bezig zijn en dat jullie allemaal mee zijn gegaan.
Met de paardjes gaat het goed . Het is hier lekker weer morgen 30 graden.. pff warm.
Een fijne avond en slaap lekker zo allemaal
31 Augustus 2019 - 00:04
Hein En Nicole (ouders Fleur):
Zo we hebben net met plezier jullie verslag gelezen. Wat een boffen dat jullie allemaal in een huis hebben mogen slapen. Dat is toch altijd wat comfortabeler dan in een tentje zoals de afgelopen jaren.
Ook fijn dat er de afgelopen tijd flink is doorgewerkt door de mensen daar. Dat zal ook bij jullie wel extra energie geven om er nog even stevig tegen aan te gaan.
We hopen dat de ontmoeting met de kinderen morgen mooi en vreugde vol voor jullie en de kinderen mag zijn. Heel veel plezier morgen -
31 Augustus 2019 - 08:44
Margreta:
Hey stresskippie ;) wat hebben we het er veel over gehad! Vind het stoer dat je meegegaan bent en fijn om te lezen dat alles goed gaat daar. Hoop dat je (jullie allemaal) geniet van wat deze reis je brengt. Ben toch ook wel benieuwd naar het "gummetjesverhaal" haha echt weer iets voor jou.
Heel veel succes en plezier met bouwen en samen met de kinderen allemaal!
Jullie gaan er ongetwijfeld samen weer iets moois van maken.
Liefs Margreta
31 Augustus 2019 - 09:27
Joeri En Dimitri:
Hallo allemaal,
Wij hopen goed met jullie gaat en dat jullie het naar je zin hebben, we hopen dat de kinderen de cadeautjes leuk vinden en dat ze er leuk mee spelen. Met Galaxy gaat het steeds beter alleen heeft ze rechtsachter soms trekjes. Verder gaat het met alle katten en honden prima. We hopen dat jullie een leuke week hebben verder en dat jullie een beetje goed slapen. Het is hier wel rustig hoor zonder jullie.
Van Dimitri voor Yvette:
I Love You -
31 Augustus 2019 - 14:12
Opa En Oma Van Kayleigh:
Zijn jullie hart aan het werken hebben jullie al die lekkere taart op
Daar heeft kayleigh het altijd over en dat jullie die weleens gemaakt hebben
Op de harte hoeven wij kijken uit naar nog meer foto’s van het werken
En heeft kayleigh al weer dieren in haar hart gesloten de varkens van vorig jaar zullen er wel
Niet meer zijn doe kayleigh de groeten van opa en oma en werksen nog -
31 Augustus 2019 - 21:24
Lianne:
Even lachen
Na een warme dag als vandaag regende en onweerde het hier vanavond tijdens het uitlaten van snuf zag hij een -
31 Augustus 2019 - 21:38
Kimberley:
Hartike leuk!!
En wie slaapt met wie? Ik mis jullie wel hoor hoop dat jullie dan donderdag weer veilig aan komen
Liefs van kimberley -
31 Augustus 2019 - 21:43
Lianne:
Eend en je raad het al op de sloot lag kroos. En voor ik hem kon waarschuwen.. was het plons. En nu heb ik een groene hond onder de kroos.
Hopelijk hebben jullie ook van zulke verhalen. En was het leuk bij de kinderen. Een fijne avond en veel succes morgen
Groetjes lianne